مزوتراپی چیست؟
مزوتراپی روشی است که از تزریق ویتامینها، آنزیمها، هورمونها، مواد معدنی، کوکتل اسیدهای آمینه و عصارههای گیاهی به لایه مزودرمی پوست برای جوانسازی، سفتکردن پوست، تولید کلاژن و الاستین و همچنین حذف چربیهای اضافی استفاده میکند.
در این تکنیک از سوزنهای بسیار ظریف برای تزریق به لایه میانی پوست (مزودرم) برای رفع مشکلات اساسی مانند گردش خون ضعیف و التهاب که آسیبهای پوستی را به بار میآورند، استفاده میشود.
میشل پیستور، یک پزشک در فرانسه، این تکنیک را در سال 1952 توسعه داد. در ابتدا از آن برای تسکین درد استفاده میشد اما بعدها در ایالات متحده و سایر نقاط جهان محبوبیت زیادی پیدا کرد.
امروزه مزوتراپی برای موارد زیر استفاده میشود:
- حذف چربی در نواحی مانند معده، ران، باسن، پاها، بازوها و صورت
- کاهش سلولیت
- از بین بردن چین و چروک و خطوط
- سفت کردن پوست افتاده
- روشن کردن پوست
- درمان آلوپسی و ریزش مو
فرمول استانداردی برای میزان تزریق مواد در مزوتراپی وجود ندارد.
پزشکان نیز از راه حلهای مختلفی برای رفع مشکل استفاده میکنند مانند:
- داروهایی مانند گشادکننده عروق و آنتی بیوتیکها
- هورمونهایی مانند کلسی تونین و تیروکسین
- آنزیمهایی مانند کلاژناز و هیالورونیداز
- عصارههای گیاهی
- ویتامینها و مواد معدنی
با اینکه مزوتراپی عمل دردناکی نیست اما اگر پوست حساسی دارید بهتر است از کرم های بی حس کننده استفاده کنید. وابسته به شرایط درمان، تزریقها ممکن است در عمق 1 الی 4 میلیمتری پوست انجام شود.
برای رسیدن به اثر مطلوب به چندین جلسه مزوتراپی نیاز خواهید داشت. دوره معمولا 6 الی 8 جلسه ابتدا هر 7 تا 10 روز و سپس با تشخیص پزشک 2 هفته یکبار به مدت 30 دقیقه انجام میشود.
احتمال بروز کبودی و تورم وجود دارد اما باید در عرض 24 ساعت برطرف شود و ظاهر پوست با بافتی بهبود یافته، آبرسانی شده، تغذیه شده و درخشانتر دیده شود.
بسیاری از افراد میتوانند بلافاصله بعد از عمل به فعالیتهای روز مره خود بپردازند اما برخی دیگر ممکن است به دلیل تورم و درد در محل تزریق نیاز به یک الی دو روز استراحت داشته باشند.
فواید مزوتراپی
- بهبود چین و چروک و خطوط سطحی
- شفاف کردن پوست کدر و خسته
- بهبود گردش خون در پوست
- دفع سموم
- کاهش علائم پیری پوست
- رفع تیرگی و مشکلات رنگدانههای پوست
- درمان انواع اسکار مانند جای زخم و آکنه
- تقویت اثر سایر درمان ها مانند بوتاکس
عوارض و خطرات مزوتراپی
- حالت تهوع
- درد
- حساسیت
- ورم
- خارش
- سرخی
- کبودی
- برجستگی در محل تزریق
- بروز لکه های تیره پوست
- کهیر
- عفونت
- زخم
مزوتراپی به عنوان یک درمانی توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تایید نشده است، اما بسیاری از مواد مورد استفاده در این روش دارای تاییدیه FDA هستند.
اگر میخواهید مزوتراپی را امتحان کنید، به یک پزشک متخصص و دارای مجوز که تجربه زیادی در این زمینه دارد مراجعه کنید تا عوارض و خطرات احتمالی را به حداقل برسانید.